Zomercompetitie 2022

Zin om weer lekker te padellen in de zomer? In de maanden juni en juli wordt in vijf ronden de KNLTB Zomercompetitie Padel gespeeld.

Bij deze competitie is er de mogelijkheid om op vrijdagavond, zaterdag of zondag te spelen. De klasse waarin je speelt, wordt bepaald door de KNLTB volgens het nieuwe piramidesysteem. Dit is op basis van gemiddelde speelsterkte van het team. Voor de jeugd t/m 17 jaar is er de open klasse op zondag. Voor meer informatie, zie website KNLTB.

Aanmelden

Inschrijving is geopend en sluit 20 maart 2022. Je kunt je als team maar ook individueel inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt €60,00 per team inclusief de ballen. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Korte uitleg klassenindeling

De indeling van padel voor de Zomercompetitie is op basis van het teamgemiddelde. De eerder gespeelde klassen zeggen niets over de klassen van nu. Het is helemaal opnieuw opgebouwd. We kunnen dit niet met elkaar vergelijken.

Alle resultaten van afgelopen jaren zijn verwerkt in de speelsterkte voor 2022. Als de speelsterktes niet kloppend waren, heeft men dit kunnen aanpassen. Het is een piramideopbouw, dus bijvoorbeeld op zondag spelen bovenin de beste 12 teams, dan een klasse lager 24 teams en zo verder. Het teamgemiddelde zoals berekend voor de klasseindeling is alle KNLTB padelratings van de teamleden bij elkaar opgeteld, keer 2 en gedeeld door het aantal spelers.

Speeldata

vrijdag: 3 jun 10 jun 17 jun 24 jun 1 jul; inhaaldagen: 8 jul 15 jul en 22 jul

zaterdag: 4 jun 11 jun 18 jun 25 jun 2 jul; inhaaldagen: 9 jul 16 jul en 23 jul

zondag: 6 jun 12 jun 19 jun 26 jun 3 jul; inhaaldagen 10 jul 17 jul en 24 jul (6 juni is 2e Pinksterdag)

Vragen

Stuur een e-mail naar [email protected]