Rolstoeltennis jeugd

FAQ rolstoeltennis voor jeugd tot 21 jaar bij Keltenwoud Tennis & Padel

 
Hoe kan ik mij aanmelden?
Aanmelden voor rolstoeltennisles kan via de Esther Vergeer Foundation of door je zelf aan te melden met het aanvraagformulier.
Wanneer wij het aanmeldformulier hebben ontvangen, nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek en rondleiding bij het Tennis- en Padelpark van Keltenwoud.
 
Wat heb ik nodig om te trainen met rolstoeltennis?
De Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud stelt een sportrolstoel ter beschikking waarmee je, misschien met een kleine aanpassing, kunt tennissen. Tennisschool BTO zorgt voor een racket en tennisballen.
 
Wat kost een training rolstoeltennis?
De eigen bijdrage is maximaal € 15 euro per trainingsuur. De overige kosten worden betaald door de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud.
 
Hoe kies ik een trainer?
Je hebt de vrije keuze in het kiezen van een trainer. Heb je geen trainer? Dan introduceren wij je graag bij de Bennekomse Tennisopleiding (BTO). Trainster Sonja Datema-Ooijendijk is gecertificeerd om rolstoeltennis-training te geven. Vervolgens kun je zelf afspraken maken over trainingsdag en -tijdstip.
 
Wat houdt de samenwerking met de Esther Vergeer Foundation in?
Keltenwoud Tennis & Padel is een ‘Join the Club’-vereniging, in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation. Join the Club is de naam voor de duurzame projecten die sporten voor kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking mogelijk maken.
Met Join the Club zorgt de Esther Vergeer Foundation ervoor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terechtkomen en dat de vereniging er klaar voor is om de kinderen op een plezierige, veilige manier een plaats bij Keltenwoud te geven.
De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk en figuurlijk alle drempels weg. Daarnaast wordt zowel de kinderen en ouders als Keltenwoud Tennis & Padel de helpende hand geboden. Zo regelt de Esther Vergeer Foundation alle randvoorwaarden en stelt de stichting bijvoorbeeld ook goede sportrolstoelen ter beschikking.
 
Klik hier voor een impressie van het jaarlijkse tenniskamp.
 
Klik hier voor meer informatie over de Esther Vergeer Foundation.
 
Welke invalidenvoorzieningen zijn er bij Keltenwoud Tennis & Padel?
Het tennispark is zeer rolstoeltoegankelijk. Onder meer met deze voorzieningen:
  • Rolstoelbaan vanaf de parkeerplaats naar het clubhuis, kantine tennishal
  • Rolstoelbaan van kleedkamers naar tennishal baan 4
  • Deuren zijn uitgerust met sensoren
  • Invalidentoilet
  • Rolstoeltoegankelijke douches