Padel

Padel is een mooie mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. Het is toegestaan om de wanden tijdens het spel te gebruiken.

In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk. Padellen doe je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Deze sport is door iedereen te spelen en wordt met 4 personen gespeeld, en daarom is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Padel wordt gespeeld met een padelbal. Een padelbal lijkt op een tennisbal maar er is toch verschil. Een padelbal heeft een lagere atmosferische druk per cm2 dan een tennisbal. Kort gezegd betekent dit dat een padelbal over het algemeen minder snelheid heeft dan een tennisbal in een vergelijkbare situatie.

Zoals hierboven al is vermeld is het toegestaan om de wanden tijdens het spel te gebruiken. Dit is echter alleen toegestaan als de bal heeft gestuiterd in het vak van de tegenstander. Raakt de bal direct het glas of hek dan betekent dat een punt voor de tegenstander. De opslag moet altijd onderhands en diagonaal en dient een keer te stuiteren voor de slag. Bij de opslag is het ook toegestaan de wanden te gebruiken. Het hekwerk mag echter niet worden gebruikt bij de opslag. Als een bal te strak wordt geserveerd en het hekwerk raakt i.p.v. de glaswand betekent dat een 2e servicebeurt.

Keltenwoud in Bennekom was de eerste in Nederland met drie padelbanen op het park.

Padel is een geweldige racketsport. Keltenwoud heeft 5 padelbanen en een actieve padelcommissie. Kom ook padellen!