Clubkampioenschappen

25 februari 2023


De clubkampioenschappen komen er weer aan, maar dit jaar al van maandag 20 maart tot en met de finaledag op zaterdag 1 april. Deze CK krijgt ook een ander jasje, want alles wordt gecombineerd. Dus zowel tennis als padel bij de Jeugd én de senioren in dezelfde periode. Wat let je om met lentekriebels en al snel in te schrijven zodat je binnenkort misschien wel clubkampioen 2023 bent?!!

Je hebt de keuze in meer dan 50 onderdelen, zoals bijvoorbeeld bij tennis Heren enkel 6, Gemengd dubbel jeugd tot 12 jaar en bij padel Dames dubbel 7. Voor jeugdleden zijn er de categorieën JE, ME en GD tot -12 jaar, JE, ME, JD en MD -14 en ook tot 17 jaar. Tenniskampioen bij de senioren kun je worden in het HE-, DE-, HD-, DD- en GD-spel. Voor padellers lonken er kampioensbekers in HD, DD en GD. De commissie clubkampioenschappen probeert iedereen te laten spelen in een afvalschema of in een poule. De keuze van het speelschema wordt gemaakt op basis van het aantal inschrijvingen per categorie.
In de wedstrijden gaat het bij padel en enkel tennis om 2 gewonnen sets. Bij dubbelpartijen tennis wordt een eventuele 3e set volgens het supertiebreaksysteem gespeeld. Bij jeugd groen geldt 4 gewonnen games en bij een stand van 3-3 moet er tot 5-3 gespeeld worden. Als het 4-4 staat volgt een tiebreak. Het inschrijfgeld bedraagt €8,- per persoon voor het 1e onderdeel; bij deelname aan een extra onderdeel betaal je €6,-. Jeugdspelers mogen gratis meedoen. Omdat het over 2 weken verspreid is, is het ook makkelijker om verhinderingen op te geven. Maar dit wordt natuurlijk iets lastiger als je inschrijft bij 2 of 3 onderdelen. Je kunt je opgeven tot en met 6 maart via toernooi.nl.

Nieuwscategorieën