Onderhoud

12 februari 2024


Afgelopen week was de kruiwagen in de hal een blikvanger. Gevuld met pluizen en schraapsel van de tapijtvloer van de tennisbanen 1 en 2 in de hal. Op het briefje werd ‘aangeboden’ er je kussen mee te vullen.

Het afval in de kruiwagen was het resultaat van de elektrisch aangedreven borstelmachine, die de Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud eind januari aanschafte. Met dit nieuwe apparaat kunnen we de vloer van de hal schoonmaken en ontdoen van de tennisbalpluizen en ander ongerief. Met deze machine kunnen we ook het grote onderhoud van de tennis- en padelbanen buiten zelf ter hand nemen. De machine zorgt enkele keren per jaar voor een diepreiniging van de matten van alle buitenbanen. Dit onderhoudswerk werd tot een paar maanden geleden uitbesteed aan de firma Wittouck. Door het zelf uitvoeren van dit onderhoud kunnen we jaarlijks ettelijke duizenden euro’s besparen op het baanonderhoud. Naast deze diepreiniging blijft het vegen en slepen na iedere wedstrijd nodig, tenminste als je optimaal wil genieten met de juiste speeleigenschappen van de vloer. Maar...

Vrijwilligers kunnen helpen

Onze Erik van den Berg kan veel maar niet alles in de twee en een halve dag dat hij op ons park onderhoudswerk doet. Daarom wederom een beroep op die frisse pensionado’s die het best leuk vinden om op een mooie lentedag op de elektrische trekker de z.g. blauwe borstel rond te trekken over de tennisbanen, of om met de nieuwe machine een padelbaan een onderhoudsbeurt te geven. Tijdens het werk is de koffie en lunch voor rekening van SBNK wanneer je je op zo’n lentedag verdienstelijk maakt. Doe je ook mee? Geef je op bij Wim van der Wilden of Dick de Beij via hun e-mailadressen: [email protected] of [email protected]. We rekenen op een poule van zo’n man of tien. Bij voorbaat dank namens de Werkgroep Onderhoud en Renovatie Keltenwoud. 

Nieuwscategorieën