Toernooi

29 augustus 2023


In het AH Keltenwoud Open tennistoernooi deze week doen 167 spelers en speelsters mee. Dat is iets minder dan vorig jaar. Ook het Open tennistoernooi is maandagavond 28 augustus begonnen en de finales zijn zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 9.00 uur. Zondagmiddag is de prijsuitreiking in het clubhuis. 

Voor het eerst hebben we dus zowel een open tennis- als een open padeltoernooi. Daarvoor hebben twee toernooicommissies in de afgelopen maanden veel achter de schermen moeten organiseren en op elkaar moeten afstemmen. Zo hebben zij zoveel mogelijk rekening willen houden met de wens van de leden om ook tijdens het open toernooi vrij te kunnen spelen. Op de 5 wedstrijdavonden en 2 finaledagen zijn doorgaans 4 à 5 tennisbanen voor het toernooi in gebruik. Maar in verband met de onvoorspelbaarheid van het weer kunnen wij niet op voorhand de andere banen vrijgeven. Dit kan dus soms pas op het laatste moment gebeuren en dat kunnen voor het tennistoernooi ook de binnenbanen zijn. Het advies aan recreatieve tennisleden is om op de dag dat je zelf wilt spelen te kijken of er toevallig een baan is vrijgegeven. De toernooicommissies proberen natuurlijk zo snel als mogelijk is banen vrij te geven.
De hoogste categorie is Heren-4 met 6 spelers in HE4 en in HD4 het bij Keltenwoud bekende koppel Emiel Hartman en Timo Slootweg. Timo is ook lid van Rapiditas Nijmegen en Emiel van ALTB Arnhem. In het GD5 zien we het Bennekomse koppel Theo Schennink – Marjolein van de Toolen op de deelnemerslijst. De categorieën HE6 en HE7 tellen 11 inschrijvingen, in HE8 strijden 10 tennissers om de toernooiwinst. Ook GD7 vertoont een mooi aantal deelnemers. Komt allen kijken naar de toppers op de tennis- en padelbanen. De uitslagen en tussenstanden zijn te volgen via www.toernooi.nl. Voor vragen / meer informatie: [email protected]

Nieuwscategorieën