Volop competitiestrijd op onze banen

04 april 2024


Wat tientallen jaren geleden het hoogtepunt van het seizoen was -de opening van het clubjaar met de start van de KNLTB-competitie op onze gravelbanen- wordt nu ‘overtroffen’ door twee voorjaarscompetities: zowel op onze Smashcourt tennisbanen als op onze blauwe padelcourts!  

Er doen 29 Keltenwoud-tennisteams mee aan de KNLTB-voorjaarscompetitie: 25 senioren- en 4 jeugdteams. Op Tweede Paasdag speelden de jeugd (Tenniskids) en ons heren zondagteam hun eerste wedstrijden. Voor vrijwel alle andere tennisteams start de competitie in het weekeinde van 5-6-7 april. De laatste competitiedag is voor de vrijdagteams op 14 juni; de zaterdagcompetitie eindigt op 1 juni, tenzij er speeldagen uitvallen en de inhaaldata benut moeten worden.
Met ingang van vrijdag 5 april is er de komende maanden dus in elk weekeinde volop strijd om de competitiepunten te beleven op ons park. Er doen namelijk ook nog eens 25 padelteams mee aan de voorjaarscompetitie: 9 teams op vrijdagavond (8x gemengd en 1x damesdubbel), 3 teams op zaterdag en 13 teams op zondag (3x DD en 10x GD). Allemaal seniorengroepjes van gemiddeld zo’n 5 leden. In totaal zijn dus circa 300 spelers -een kwart van ons ledenbestand- als vertegenwoordigers van TPV Keltenwoud actief in competitieverband. Zij spelen zowel thuis- als uitwedstrijden, soms op een uur rijden vanuit Bennekom….

Onze verenigingscompetitieleiders (VCL) hebben de zorg dat al dat competitievertier goed kan verlopen. Dat er voldoende banen beschikbaar zijn, dat er ballenkokers aanwezig zijn, dat de bezoekende teams gastvrij worden ontvangen, dat de wedstrijdformulieren correct worden ingevuld (anders ‘straft’ de bond met een boete), dat iedereen zich aan een Rookvrij-sportpark houdt, enzovoorts, enzovoorts. De captains hebben de ballenkokers en competitie-instructie inmiddels ontvangen. Zo ontving Matthijs Dijkman, captain van het zondagteam Keltenwoud 3, vorige week de ballenkokers van Wiljan Jansen. Voor de tennisteams verzorgde Dennis Vlasblom dat op 4 april. 

Nieuwscategorieën