Zomerkamp rolstoelers EVF van 5-7 juli  

03 juli 2024


 

In het weekeinde van 5-6-7 juli vindt op ons park weer het meerdaags tenniskamp voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening plaats. Ook dit jaar organiseert de Esther Vergeer Foundation (EVF) die rolstoelevent. Het betekent drie dagen lang, zonder ouders, met leeftijdsgenoten; heel veel tennissen, spelletjes spelen en vooral veel plezier maken.

Volgens de organisatoren is onze accommodatie heel goed geschikt voor dit evenement, zo bleek ook vorig jaar toen 30 kinderen en jongeren (van 10 tot 21 jaar) meededen. Ook nu worden tientallen deelnemers verwacht. Het begeleidingsteam bestaat uit professionele trainers en sport- en spelbegeleiders. Daarnaast zijn er verpleegkundigen van Opella voor alle verzorgende- en medische handelingen. Ter voorbereiding worden komen er sanitaire voorzieningen te staan en op vrijdag gaan EVF-medewerkers al vroeg aan de slag om ons park te versieren. De hekken langs de banen, de kantine en de slaapzaal (de tennishal) worden versierd, er komt een partytent te staan en beachflags op het terras. De kleedkamers zijn deze dagen voor de rolstoelspelers. We vragen onze leden om dit te respecteren.

“Ons Tenniskamp is elk jaar weer bijzonder en de kinderen kijken er enorm naar uit”, aldus Esther Vergeer. “Ze sluiten vriendschappen voor het leven en je ziet ze fysiek en mentaal groeien in deze drie dagen. Kinderen zijn zonder ouders en dus echt even weg van huis. Ze leren hier enorm veel van elkaar en nemen zelfstandigheid en bravoure mee naar huis”.

Naast plezier maken en tennis is er ook aandacht voor andere sporten, waaronder boksen bij Joshua. Er worden spelletjes gespeeld, lekker gegeten en de kinderen blijven allemaal slapen in de tennishal!

Voor onze leden betekent dit dat de hal gesloten is vanaf donderdag 4 juli 12.00 uur tot maandag 8 juli 13.00 uur. Op vrijdag begint de ontvangst in de middag en zullen  4 tennisbanen vanaf 15.00 uur bezet zijn. Zaterdag en zondag zijn er max. 6 tennisbanen gereserveerd voor hun activiteiten en wordt het programma om 15.00 uur afgesloten. Voor de padelbanen buiten zijn er geen reserveringen voor het zomerkamp.

De Esther Vergeer Foundation (EVF) is in 2004 opgericht door voormalig rolstoeltennister en Paralympisch kampioene Esther Vergeer. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. Voor meer info: www.esthervergeerfoundation.nl .

Nieuwscategorieën