Rolstoel

Tennisvereniging Keltenwoud biedt ruimte en volop mogelijkheden voor rolstoeltennissers.

Wat biedt Keltenwoud aan rolstoeltennissers:

  • Hardcourt tennisbanen (binnen)
  • Smashcourt tennisbanen (buiten)
  • Rolstoelvriendelijke faciliteiten
  • Tennisles voor junioren
  • Tennisles voor senioren
  • Vrij tennis

 

 

 

 

Over Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud

Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud is een initiatief van Keltenwoud Tennis & Padel in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation. Keltenwoud Tennis & Padel staat midden in de samenleving en biedt met rolstoeltennis de mindervalide spelers nieuwe kansen.

Rolstoeltennis Veluwe
Keltenwoud Tennis & Padel is gelegen in Bennekom en biedt daarmee mogelijkheden aan voor een grote groep inwoners op de Veluwe. We focussen ons op inwoners binnen de driehoek Ede-Apeldoorn-Arnhem.

ANBI status
Naast het leveren van een positieve bijdrage in het sociale en maatschappelijke belang, willen wij rolstoeltennisser vooral een fantastische sportbeleving bieden in een sociale en gelijkwaardige omgeving.
Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud werkt autonoom, heeft een ANBI status en ondersteunt de gehandicapte sporter op maat, zodat sporten wél mogelijk wordt.

Over de Esther Vergeer Foundation
Esther vergeer is oprichtster van de Esther Vergeer Foundation. Sinds 2004 is de foundation actief en laat het kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking kennis maken met sport en de positieve effecten hiervan. Als boegbeeld is Esther nauw betrokken bij de activiteiten van de foundation.

Esther: “We proberen kinderen en jongeren te inspireren, motiveren en activeren. De nadruk van onze activiteiten ligt op de leuke kant van sport en dus niet op de handicap van de jonge sporter. Sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking biedt sport een kans om ‘gewoon’ mee te doen. Een kans op een eigen toekomst.

Tenniskamp

Ieder jaar organiseert Esther Vergeer Foundation ook een tenniskamp voor de jeugd. Dit is voor de tweede keer georganiseerd bij TPV Keltenwoud. Klik hier voor een impressie van het 2023 kamp. 

Rolstoeltennis financieel aantrekkelijk
Met het aanbieden van rolstoeltennis willen we de gehandicapte sporter in beweging krijgen. Speciale voorzieningen maken het sporten vaak duur. Om rolstoeltennis financieel wel aantrekkelijk te houden, ondersteunen wij hier als vereniging in. Dit doen we o.a. door het beschikbaar stellen van:

  • sportrolstoelen
  • tennisrackets
  • tennisballen

Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om rolstoeltennis voor iedereen mogelijk te maken. Dat geldt voor individueel als groep. Deze financiële mogelijkheden lichten wij graag toe in een persoonlijk gesprek.

Missie
Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud heeft als missie om voor ieder die gráág wil tennissen, dit te realiseren zodat de persoonlijke droom of ambitie werkelijkheid wordt. Het aanbieden van sport in een omgeving van gelijkwaardigheid stimuleert en helpt om die droom waar te maken.

Kennismaken of meer informatie over rolstoeltennis?

Kennismaken of meer informatie over rolstoeltennis?

 
Met wie kan ik contact opnemen?
 
Dat kan via [email protected]
Of telefonisch met één van de bestuursleden van Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud:
Gerard Monninkhof 06-22949534 voorzitter
Dick de Beij 06-30163733 penningmeester
Wiljan Janssen 06-12716470 secretaris
Marcel Smits 06-41116272 lid
Marlise Peters 06-11353710 lid